AlbaRadio.ch
Würden Sie gerne auf diese Nachricht reagieren? Erstellen Sie einen Account in wenigen Klicks oder loggen Sie sich ein, um fortzufahren.
AlbaRadio.ch

AlbaRadio.ch Official Forum..

StartseiteStartseite  SuchenSuchen  Neueste BilderNeueste Bilder  AnmeldenAnmelden  LoginLogin  

Fillon fushata zgjedhore në Kosovë

Nach unten 
AutorNachricht
RoCk3r

RoCk3r

Anzahl der Beiträge : 202

Fillon fushata zgjedhore në Kosovë Empty
BeitragThema: Fillon fushata zgjedhore në Kosovë   Fillon fushata zgjedhore në Kosovë Icon_minitimeMi 06 Feb 2008, 00:19

Subjektet politike në Kosovë fillojnë zyrtarisht fushatën elektorale për zgjedhjet qëndrore dhe ato komunale që mbahen më 17 nëntor.
Shumica e forcave politike që garojnë në këto zgjedhje në programet e tyre kanë prioritet pavarësinë e Kosovës dhe zhvillimin ekonomik.

Ndonëse për herë të parë në Kosovë do të mbahen dy palë zgjedhje në të njejtën ditë, fushata zgjedhore do të jetë më e shkurtër.

Forcat kryesore politike dhe Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë, janë pajtuar që fushata për zgjedhjet e 17 nëntorit të zgjasë vetëm tre javë.

Kjo për shkak të shmangies të tensioneve të mundshme politike gjatë aktiviteteve parazgjedhore, të cilat mbahen paralelisht me negociatat për zgjidhjen e statusit të Kosovës.

Pak ditë më parë më nismën e presidentit Fatmir Sejdiu subjektet politike kanë nënshkruar një deklaratë me të cilën janë zotuar për zhvillimin e një fushate korrekte dhe dinjitoze.

Forcat politike hyjnë në garë për të marrë pushtetin qëndor dhe atë lokal me programet e tyre që përqëndrohen në radhë të parë te pavarësia e Kosovës dhe zhvillimi ekonomik, por nuk mungojnë as programet për qeverisjen e mirë, arsimin, shëndetësinë e mirëqenien sociale.

Ndonëse fushata zgjedhore zyrtarisht filloi të enjten shumica e subjekteve politike i kanë nisur aktivitetet e tyre disa ditë më parë.

Posterë e materiale të tjera propagandistike me përmbajtje partiake kanë mbuluar vendin ditëve të fundit, ndërsa disa parti politike tashmë kanë mbajtur edhe takimet e para me elektoratin e tyre.

Në zgjedhjet e 17 nëntorit do të garojnë 97 subjekte politike të të gjitha komuniteteve.

Të drejtën për të votuar do ta kenë rreth 1 milion e gjysmë qytetarë të Kosovës.
Nach oben Nach unten

Fillon fushata zgjedhore në Kosovë
Seite 1 von 1